top of page
Фото автораРайон Інфо

У Новоселиці відкрили "генеральну асамблею ООН"


30-31 жовтня у Новоселиці проходить конференція старшокласників «Модель ООН. Новосеиця- 2019» з теми «Реформування освіти для покращення добробуту та подолання бідності».

Конференція присвячена глобальній якісній освіті, яка є основним пріоритетом ЮНЕСКО в усьому світі.

Модель ООН – це міжнародна освітня програма, в ході якої імітуються засідання різних органів системи ООН. На цих засіданнях-імітаціях учні виступають у ролі дипломатів. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні поточних питань, які стоять на порядку денному в Організації Об’єднаних Націй.

Модель ООН дозволяє усвідомити, які глобальні проблеми турбують держави та людей у різних регіонах світу;

- яким чином ООН може покращити життя народів світу та забезпечити мир і стабільність розвитку;

А також, які навички і яка модель поведінки сприяють міжнародній співпраці.

Ця дискусія у рамках „Моделі ООН” дозволяє зрозуміти, як працює ООН, і отримати уявлення про всі труднощі в досягненні міжнародної співпраці. Найголовніша мета конференції – познайомитись один з одним, дійти спільного висновку для досягнення конкретного результату.

В конференції беруть участь делегати 11 закладів освіти Новоселицької та Мамалигівської ОТГ.

Захід розпочався «відкриттям Генеральної асамблеї ООН», під час якої посли країн виголошували промову українською та англійською мовами про стан освіти в країнах – членах організації об’єднаних націй.

Свої політичні промови делегати виголошували під час роботи комісій, які працювали в приміщенні Новоселицької ЗОШ №3. Варто зазначити, що дебати з питань покращення якості освіти були «гарячими» і продовжаться 31 жовтня, під час напрацювання делегатами резолюції.

108 переглядів0 коментарів

留言


bottom of page