top of page
Фото автораРайон Інфо

У Мамалигівський громаді впроваджують транскордонний проєкт


Мамалигівська сільська рада як Бенефіціар, впроваджує проект «Спільні дії щодо запобігання природним та техногенним катастрофам на румунсько-українському кордоні» (код проекту 2SOFT/4.2/179).

Загальною метою проекту є посилення транскордонного співробітництва у подоланні надзвичайних ситуацій. Проект реалізується у співпраці 4-х партнерів: Комуна Кончешть, повіт Ботошань; Комуна Хавирна, повіт Ботошань; Мамалигівська Сільська Рада, Чернівецька область, Україна; Інспекція з невідкладних ситуацій «НІКОЛА ІОРГА» у повіті Ботошань, , із загальним затвердженим бюджетом 549.334,02 EUR, з яких 494.400,61 EUR (приблизно 2.180.306,69 RON / 14.510.657,90 грн.) являє собою внесок від Європейського Союзу через Спільну операційну програму Румунія- Україна ENI-CBC 2014-2020 (для отримання додаткової інформації про програму, відвідайте: http://www.ro-ua.net.



Під час реалізації проекту було придбано спеціальне обладнання та устаткування, необхідне для реагування на надзвичайні ситуації: інтервенційні машини, аварійно-рятувальні засоби, засоби захисту для пожежників тощо. Вони будуть використовуватися спеціалізованими підрозділами румунської та української громад, які беруть участь у проекті, посилюючи їхню роботу.

Проект також передбачає модернізацію пожежної бригади у м. Дорохой, підпорядкованої Інспекції з невідкладних ситуацій «НІКОЛА ІОРГА» у повіті Ботошань, для підвищення спроможності закладу навчати персонал та населення загалом, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Роботи з модернізації тривають і планують завершити до початку весни цього року.

Для посилення та підвищення ефективності транскордонного співробітництва у запобіганні надзвичайних ситуацій, проект передбачив організацію 4 робочих зустрічей між представниками всіх партнерів, з метою обговорення спільних проблем у запобіганні природним і техногенним катаклізмам та визначення можливих спільних рішень. Зустрічі були організовані онлайн, за участю місцевих спеціалістів.

Ще один важливий захід, який відбудеться до кінця проекту – це навчання місцевого персоналу та волонтерів щодо втручання у надзвичайні ситуації. Слухачами будуть особами, з відповідними здібностями та навиками, з громад, залучених до проекту (Комуни Кончешть та Хавирна – з Румунії та Мамалигівської ОТГ – з України) та навчатимуться за загальними навчальними планами, які також будуть створені в наступний період.

Проект сприяє реалізації Спільної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020» та досягненню загальної мети Європейського Інструменту Сусідства: еволюції в бік області процвітання та добросусідства, здійсненої завдяки діям співпраці в прикордонній зоні.



247 переглядів0 коментарів

Commenti


bottom of page