top of page
Фото автораРайон Інфо

За останні 45 днів на Буковину з-за кордону повернулися 85 тисяч людей

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, державний кордон у межах Чернівецької області перетнули більше 300 тисяч осіб. Із них близько 85 тисяч - це люди, які повернулися з-за кордону.

«Варто зазначити, що чимало наших співвітчизників намагалися виїхати закордон, аби убезпечити від війни дітей та осіб літнього віку», - повідомляє пресслужба Чернівецького прикордонного загону. Проте, прикордонники фіксували значну кількість тих, хто повертався додому, аби вступити до лав збройних формувань України.

З 24 лютого цього року по даний час державний кордон, в межах відповідальності Чернівецького загону, перетнуло майже 305 тисяч осіб, з них на в’їзд оформлено 85957 осіб, на виїзд - 218815 осіб», - йдеться у повідомленні. Для максимального забезпечення пропускних операцій, з перших днів повномасштабного вторгнення в пунктах пропуску збільшили кількість військовослужбовців. Поряд із цим, в пунктах пропуску відмовили у виїзді за кордон 161 особі призовного віку, ще близько 300 осіб, з-поміж громадян України та іноземців, були виявлені та затримані при спробі незаконного перетину кордону поза пунктами пропуску. Також прикордонники виявили та передали співробітникам Національної поліції одного громадянина України, який використовував чужий паспортний документ. «За останні 45 діб в пунктах пропуску, під час перетину кордону прикордонники виявили 131 особу з підробленими документами, з яких 61 особа надала підроблену довідку про непридатність до військової служби або про відстрочку від мобілізації. Відносно даних осіб до компетентних органів були направлені повідомлення про виявлення ознак злочину передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», - додали у прикордонному відомстві. Дізнавайтесь інші новини Буковини. Крім того, прикордонники задокументували близько 15 спроб надання ухилянтами хабарів за безперешкодний пропуск через кордон. Усіма подібними випадками займаються співробітники Нацполіції.

303 перегляди0 коментарів

Comentários


bottom of page