top of page
Фото автораРайон Інфо

Артур БІЛИК:«Ми зобов’язані зберегти соціально важливі установи»

Завершується процес децентралізації, а з ним постають питання, пов’язані із функціонуванням соціально -важливих установ, таких як інтернати, центри реабілітації, будинки для людей похилого віку. Адже держава намагається передати їх на баланс громад, більшість з яких фінансово неспроможні утримувати подібні установи. А витрати на утримання персоналу, харчування, комунальні послуги тощо неспівмірні з рівнем доходів більшості громад. І сьогодні ця проблема стоїть досить гостро.

«Я вважаю, ми не маємо права перекладати відповідальність за утримання подібних установ на плечі громад, - вважає колишній директор Центру реабілітації дітей-інвалідів, що у с. Костичани на Новоселиччині, а сьогодні приватний підприємець Артур БІЛИК. - Хоч через заняття підприємництвом вже не працюю у центрі, постійно переймався його проблемами, допомагав порадами, якимись подарунками до свят для дітей, тож зв’язків з центром не розривав, все таки роки займався його проблемами. Потреба у подібних закладах існує. Адже тут виховуються діти з усього району, і не тільки ті, хто проходив реабілітацію безпосередньо у Центрі, ми їздили до тих, хто проходив реабілітацію вдома, хто був під нашим патронатом. Так, зараз карантин, але він не навічно. Переважно це діти хворі на ДЦП. Є професійний колектив: реабілітолог, масажист, психолог, логопед. Ми зобов’язані зберегти подібні установи, і якщо такі питання не вирішуються на рівні держави, всі громади повинні згуртуватися, щоб зберегти такі установи. Адже мова не лише про дитячі інтернати. Така ж ситуація у Стальнівцях, де розміщено будинок для люде похилого віку, де я також неодноразово бував. Мамалигівська громада самостійно не зможе його профінансувати. Не думаю, що кращим є майбутнє центру реабілітації у Магалі. Що робити людям, які потребують нашої підтримки і захисту. Думаю, логічно і правильно би, наприклад на рівні обласної ради, згуртувати громади, щоб зберегти спільними зусиллями такі установи».

486 переглядів1 коментар

1 Comment


Yumi Vega
Yumi Vega
Feb 11, 2023

Very easily this site will most likely irrefutably perhaps end up being popular including numerous weblogs individuals, in order to it's persistent content pieces or possibly views. https://j9korea.com/


Like
bottom of page